Index Vakbarát Hírportál

Ömlött az eső, dőltek a fák – lecsapott az ítéletidő Zürichre

2021. július 13., kedd 13:38

Heves zivatar csapott le Zürichre, áradást és közlekedési káoszt okozva Svájc pénzügyi központjában – adta hírül az MTI. 

Az SRF svájci köztelevízió beszámolója szerint több mint négy centiméter eső hullott éjszaka a városban, és több mint 3,1 centiméter esett tíz perc alatt Zürich elővárosában, Waldeggben.

A zürichi busz- és villamoshálózat egyes szakaszai megbénultak, mert kidőlt fák zárták el az útvonalakat és néhány utcát elöntött a víz. A városi hatóságok nem számoltak be sérültekről vagy halálos áldozatokról.

Egy zürichi lakos, Jessica Adams azt mondta, hogy amikor reggel kiment sétálni, azt látta, hogy folyamatosan zuhog. Hatalmas fák dőltek ki éjszaka, nagyon ijesztő látványban volt része.

A déli Wallis kanton hatóságai arra figyelmeztették az embereket, hogy a vízszint emelkedése miatt maradjanak távol a folyóktól.

Az SRF a helyi meteorológiai szolgálatra hivatkozva arról számolt be, hogy további esőzésekre van kilátás, és az áradások miatt valószínűleg súlyosbodik az időjárási helyzet. Különösen a tavak és folyók környékén kell óvatosnak lenni, földcsuszamlások is lehetnek.

Rovatok