Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: Álhír, hogy a törvény összekeverné a pedofíliát a homoszexualitással

2021. július 14., szerda 08:05

Az, hogy az Alaptörvény rögzíti, hogy az anya nő, az apa meg férfi, nemzeti hatáskörbe tartozik, és ezért nem lehet egyik nemzetet sem a többinél rosszabbnak tartani – mondta el Szijjártó Péter külügyminiszter abban az interjúban, amelyet a CNN-nek adott a pedofiltörvényhez kapcsolódó melegellenes szabályozásról.

A tárcavezető a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra a beszélgetésről készült felvételt, amelynek tanúsága szerint kijelentette: már számos ellenzéki politikust látott csatlakozni ahhoz a globális fake news kampányhoz, amelyet a szabályozás miatt Magyarország ellen indítottak.

A műsorvezető, Bianna Golodryga kiemelte, hogy a magyar szabályozás igen hasonló egy orosz törvényhez, amely szintén keveri a pedofíliát és a homoszexualitást. Szijjártó Péter közölte, hogy

fogalma sincs az orosz törvényről, és nem is érdekli.

Aláhúzta, hogy a magyar szabályozás semmit sem mond a felnőttekről vagy a tizennyolc év felettiek szexuális orientációjáról, ugyanis az Alaptörvény szerint tilos mindenféle diszkrimináció.

Erre a műsorvezető jelezte, hogy a törvények nem légüres térben léteznek, és olyan korábbi jogszabályok sorába illeszkedik, amelyek betiltották az azonos neműek házasságát, illetve örökbefogadását. Válaszul Szijjártó Péter megismételte, hogy Magyarországon a szexuális alapon történő megkülönböztetés alkotmányos tilalom alá esik.

Az pedig álhír, hogy a törvény összekeverné a pedofíliát a homoszexualitással.

Szijjártó Péter arra hivatkozott, hogy a jogszabály két része erősen elkülönül egymástól. Arra a kérdésre, hogy megkérdeztek-e pszichológust vagy egyéb szakértőt a törvény elkészítése előtt, a tárcavezető így válaszolt:

Biztos vagyok benne, hogy a saját gyerekemet jobban ismerem, mint bármilyen NGO vagy intézmény. Mi azt szeretnénk elkerülni, hogy LGBTQ-aktivisták bemenjenek az óvodákba, és bármilyen viselkedést népszerűsítsenek.

Szijjártó Péter hangsúlyozta azt is, hogy az általa a törvényt az általa vezető ellenzéki pártnak nevezett Jobbik is megszavazta, tehát nem arról van szó, hogy a szabályozás mindössze a kormánypárt véleményét tükrözné. Azt pedig egyértelműen visszautasította, hogy a szabályozás elfogadásának bármi köze lenne a jövő évi parlamenti választásokhoz.

Rovatok