Index Vakbarát Hírportál

Washingtonba látogatott Angela Merkel

2021. július 15., csütörtök 22:08

Fokozott nemzetközi párbeszédet és partnerségi együttműködést sürgetett a globális kihívások kezelésére Angela Merkel német kancellár csütörtökön, washingtoni látogatásán – adta hírül az MTI. A német kormányfő az ENSZ szerepének erősítését is fontosnak tartja. 

A kereszténydemokrata politikus azt hangsúlyozta, miután átvette a baltimore-i John Hopkins Egyetem díszdoktori címét: a világszervezetet cselekvőképesebbé kell tenni, mert az nyújtja továbbra is legjobb esélyt arra, hogy

a globális kihívásokra globális választ lehessen adni.

A német kormányfő szerint a koronavírus-járvány kezelése minderre a legjobb példa. A politikus kiemelte Európa és az Egyesült Államok szoros partnerségi viszonyát is. 

Nincs a világnak még két olyan régiója, amelyek ilyen mélyen és széles körben összefonódnak a közös értékeket és érdekeket tekintve, mint Európa és Észak-Amerika

– húzta alá Angela Merkel. 

A német kancellár washingtoni látogatásnak programjában a Joe Biden amerikai elnökkel közös tanácskozása áll. Az amerikai elnök közösségi oldalán méltatta a Berlin és Washington közti együttműködést. 

Rovatok