Index Vakbarát Hírportál

Tragédiák sora a heves esőzések miatt Németországban

2021. július 15., csütörtök 07:52

Heves esőzéseket ígérnek a meteorológusok Magyarországon is, Németországban az extrém mennyiségű csapadék már komoly gondokat okozott.

Altena város hős tűzoltóját gyászolja. A 46 éves férfi kollégáival együtt kimentett egy férfit az áradásokból, majd ekkor jött a tragikus fordulat. A sürgősségi járműbe való beszálláskor a tűzoltó a vízbe zuhant, elsodródott, később holtan találták meg.

Észak-Rajna–Vesztfália mellett Szászországot, Felső-Frankóniát és Baden-Württemberget is elöntötte a heves esőzés. Nyomában evakuált idősotthonok, vízben álló autók, összedőlt házak, kidőlt fák, a leeső csapadék mennyiségétől megduzzadt folyók és áradások maradtak.

A viharban eltűnt egy rendőr, aki vagyonát igyekezett menteni, majd elragadta az áradás. A tűzoltók acélkábeleket feszítettek a vízfolyam fölé, hogy a szóban forgó rendőr, illetve más, vészhelyzetbe kerülő meg tudja ragadni azokat.

Az extrém mennyiségű eső miatt az árvízveszély jelenleg is fennáll, a mentők és a rendvédelmi dolgozók azt kérik, aki teheti, a kritikus időszakban ne hagyja el otthonát, az Észak-Rajna–Vesztfáliába utazóktól pedig azt, hogy lehetőleg halasszák el az utazásukat. Mindeközben fontos lehet tudnia, hogy Magyarországra is jutni fog mostanában az esőből.

Rovatok