Index Vakbarát Hírportál

Idős nők influenszerkednek Dél-Koreában

2021. július 18., vasárnap 20:17

Az idősebb nők sokáig láthatatlanok voltak a dél-koreai szórakoztatóiparban, mivel az is ragaszkodott a szigorúan konzervatív, hagyományos női szerepekhez, így legfeljebb a családot istápoló anyát vagy nagyanyát alakították többnyire szappanoperákban – számol be a Szabad Európa.  

Azonban fordult a kocka, immár a szépkorú hölgyek is labdába rúghatnak akár az online influenszerek között is. 

A jelenség egyik előfutára a 74-éves Oscar-díjas Cson Dzsihjon, aki a Minari című filmben játszott szerepéért kapta az elismerést, és aki az Oriental Brewery cég sörét és a Zig Zag vásárlási appot népszerűsíti.

A dél-koreai ifjúság eddig soha sem tapasztalt érdeklődést mutat az idősebbek iránt. Ebből még egy új kifejezés is született, a harmaenial, amely a dél-koreai harmoni, azaz nagymama és az angol millennial szó elegye.

A 74 éves Park Makrje a dél-koreai szenior médiaőrület egyik legnagyobb sztárja. Korea Grandma nevű YouTube-csatornáját több mint 1,32 millió ember követi. Videóiban káromkodva kommentálja a tévéműsorokat és sikoltozva siklóernyőzik, vagy mint ezen a videóján; valamilyen bizarr segédeszközzel ondolálja a haját.

Rovatok