Index Vakbarát Hírportál

Transznemű személy ment be a női öltőzőbe, a tüntetésen újra elszabadult az erőszak

2021. július 18., vasárnap 21:27

Újabb erőszakba torkolló tüntetést tartottak Los Angeles Koreatown negyedében annál a  Wi Spa nevű fürdőnél, amely megengedi, hogy transznemű nők a nők számára fenntartott helyiségeit használják. Több tucat embert őrizetbe vettek  – írja a The Guardian.

A demonstrációsorozat még június végén kezdődött, miután a fürdő egyik női vendége panaszt tett, amiért egy férfi állítólag besétált a női öltözőbe, és a nemi szervét mutogatta a jelenlévők előtt, akik között kislányok is voltak. Azóta a Wilshire Boulevardon fekvő épületnél újra és újra felvonulnak a transzneműek jogait védő és az LMBTQ-ellenes tüntetők is. A Los Angeles Times július 3-i cikke szerint a női öltözőbe besétáló személy nőként határozta meg magát.

Utóbbiak a pedofiloktól szeretnék megóvni a gyermekeket, mégpedig a QAnon-mozgalomból is ismert

mentsük meg a gyermekeinket!

jelszóval a transzparenseiken, az ellentábor pedig a transzneműek jogairól rendelkező, évek óta hatályos kaliforniai jogszabályokra hivatkozik, amely szerint a jog is megengedi, hogy transzneműek használhatják a nemi identitásuknak megfelelő létesítményeket.

A szombati demonstráción az indulatok annyira elszabadultak, hogy az egyik, a rendőri fegyverhasználatot kifogásoló tüntetőnőt gumilövedékkel lőtte mellkason az egyik rendőr, mint arról egy Twitteren nyilvánosságra hozott videó is tanúskodik.

Rovatok