Index Vakbarát Hírportál

Őrült vakáció: Rómában rekedt a Wizz Air több utasa

2021. július 26., hétfő 20:02

Olvasónk járattörlés miatt Rómában rekedt. Szállást, vizet, szendvicset kér a légitársaságtól. A Wizz Air is kér, mégpedig elnézést, és megtéríti a viteldíj 120 százalékát.

Kétségbeesett levél érkezett az Index szerkesztőségébe, egyenesen az olasz fővárosból. Olvasónknak vélhetően a felhőtlen nyári kikapcsolódását húzta keresztbe egy kéretlenül jött római városnézés, ugyanis szűkszavú levelében mindössze ennyit ír:

A Wizz Air kint hagyta a mai utasait Rómában, mert törölték a járatot sztrájk miatt. Átfoglalni sem lehet, a legközelebbi járat augusztus 2. Egy éjszakára ad csak szállást, eddig semmit nem kaptunk, se víz, se szendvics.

Az Index megkereste a légitársaságot, kérve, hogy adjanak tájékoztatást a történtekről, illetve közöljék, mit tesznek a kint rekedt utasok érdekében.

A vállalat kommunikációs stábja kisvártatva készségesen válaszolt. Közleményüket ugyancsak szó szerint tesszük közzé:

Az olasz légiforgalmi irányítás 2021. július 26-ára meghirdetett sztrájkja a Wizz Air néhány, aznapra tervezett olaszországi járata számára késésekkel és járattörlésekkel járt. Az érintett utasokat tájékoztattuk a lehetőségeikről, és felajánlottunk számukra egy alternatív Wizz Air járatot, a teljes viteldíj visszatérítését, vagy kreditként az eredeti viteldíj 120 százalékát. Bár az olaszországi sztrájk a teljes légiközlekedési iparágat érinti, és nincs ráhatásunk, a Wizz Air őszintén elnézést kér minden érintett ügyfelétől az okozott kellemetlenségekért.

Mint írják, utasaik, személyzetük és repülőgépeik biztonsága továbbra is a Wizz Air első számú prioritása.

Ahogyan azt az Index is megírta, a magyar légiforgalmi irányítókat tömörítő szakszervezet is sztrájkot tervez, ugyanis kevésnek tartják a 15 százalékos béremelést. 

(Borítókép: A WizzAir egyik gépe a római Ciampino Repülőtéren. Fotó:  Nicolas Economou / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok