Index Vakbarát Hírportál

Bűnösnek vallotta magát a szexfüggő, aki masszázsszalonokba ment gyilkolni

2021. július 27., kedd 20:05

Bűnösnek vallotta magát négy ember meggyilkolásában kedden az a férfi, aki a vád szerint márciusban több ázsiai masszázsszalonban nyolc embert lőtt agyon az Egyesült Államokban.

Robert Aaron Long a bíróság előtt beismerte, hogy négy emberrel végzett 2021. március 16-án a Georgia államban található Cherokee megyében, Atlantától mintegy 60 kilométerre.

A férfi elfogadta az ügyészség által kínált megállapodást, amelynek értelmében majd négyszeres életfogytiglani börtönbüntetést, valamint 35 év további szabadságvesztést rónak ki rá a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

A 22 éves Long ellen négy másik gyilkosság miatt is vádat emeltek, az újabb áldozatokat a vád szerint még aznap két másik masszázsszalonban ölte meg a szintén Georgia államban található Fulton megyében.

Az áldozatok közül hatan ázsiai származású nők voltak, a férfi tettét azonban ezen ügyben nem gyűlöletbűncselekményként kezelték, noha a sajtóhírekben eleinte arról írtak, különösen amiatt, hogy a Kínából indult koronavírus-járvány alatt gyakorivá váltak az ázsiaiak elleni támadások az Egyesült Államokban.

A Fulton megyei ügyészség ugyanakkor közölte, hogy ott gyűlöletbűncselekmény miatt is vádat fognak emelni, ugyanis Long a származásuk és a nemük miatt vette célba az áldozatokat, és halálbüntetést fognak rá kérni.

Long állítása szerint tette arra vezethető vissza, hogy nem tudta összeegyeztetni szexfüggőségét a kereszténységével.

Rovatok