Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul Cseh Katalin ügyében

2021. július 29., csütörtök 16:17

A Fidesz szerint Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak – mondta Deutsch Tamás, a nagyobbik kormánypárt EP-képviselője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

A fideszes politikus nyilatkozatában először feltette a kérdést, hogy hová tűnt Hadházy Ákos. A „maga által kiagyalt kamuügyek” feltárásában évek óta „fontoskodó” politikus hallgat a méhlegelőn, ahogy „a modernek és progresszívek” nevezik a gazt és a parlagfüvet. Eközben napok óta egyre súlyosabb kérdéseket vet fel egy valódi botrány, Cseh Katalin ügye – jelentette ki Deutsch Tamás. Hozzátette: nem is kellene Hadházy Ákosnak a világ végére mennie, hogy feltárhasson, elég lenne körülnéznie a sajátjai körében, a Momentum háza táján.

Cseh Katalin a Momentum nevű baloldali szivárványkoalíciós párt politikusa EP-képviselőként évek óta egyetlen dologgal foglalkozik, minden energiájával a saját hazája ellen dolgozik. Óriási vehemenciával áskálódik Magyarország és a magyar emberek ellen

– emelte ki Deutsch Tamás, majd hozzáfűzte, Cseh Katalin mindennel kapcsolatban korrupciót, visszaélést, pénzlenyúlást kiált, ezzel vádaskodik. A fideszes politikus közölte:

akasztják a hóhért, Cseh Katalin lelepleződött. Kiderült, hogy amit a magyarok tíz- és százezreiről folyamatosan hazudott, azt valójában ő maga csinálta. Umbulda, visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás

– mondta Deutsch Tamás.

Szerinte egy Cseh Katalin által vezetett cég és a Cseh család üzleti köre a hazai forrásokat és az uniós támogatásokat

„rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként”

működött, ennek érdekében telephelyeik névleges áthelyezésével ügyeskedtek. Kiderült az is a politikus szavai szerint, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amely a 2024-es magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert uniós támogatásokat. Úgy vezette ebben az időben ezt a céget, hogy közben pártjával, a Momentummal a magyar olimpiát fúrta meg 2017-ben.

„Kiderült ismét, hogy Cseh Katalint csak a pénz és a hatalom érdekli” – hangoztatta.

Deutsch Tamás hozzátette: kiderült, hogy az a technológia, amelynek a kifejlesztésére a Cseh család cége uniós pénzeket nyert, már korábban is létezett, sőt az ő céghálózatuké volt.

Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak

– mondta a fideszes EP-képviselő, hozzátéve, azért dolgoznak, hogy az uniós pénzeket ne lehessen ellopni.

Rovatok