Index Vakbarát Hírportál

Karácsonyozás helyett kétszer is Brüsszelben kell ügyelnie a magyar biztosnak

2021. július 29., csütörtök 13:33

Két karácsonyi ügyeletet is kiosztott 2023-ig Várhelyi Olivér magyar biztosnak Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Várhelyi nem túl elégedett a döntéssel – derül ki a Politico cikkéből.

Sok más munkahelyhez hasonlóan az Európai Bizottságnál is szabadságra mennek a legtöbben a nagyobb ünnepek alatt. Ügyeletre azonban szükség van, így beosztják, hogy a biztosok közül éppen ki marad Brüsszelben a különféle, menetrendszerű ügyes-bajos teendők és az esetleges hirtelen felmerülő problémák kezelésére.

A Politico egy belső dokumentumról számolt be, amely szerint Ursula von der Leyennek 2019 és 2023 között öt karácsonyi ügyeletről kellett határoznia, és úgy tűnik, Várhelyi Olivérben annyira megbízik, hogy kétszer is őt jelölte a feladatra. Egészen pontosan idénre és 2023-ra, azaz ekkor ő kell ellássa a biztosi teendőket az ünnepek alatt Brüsszelben.

Várhelyi azonban a jelek szerint nem örült túlságosan ennek az átlagon felüli megtiszteltetésnek, és szeretne valamelyik kollégájával cserélni.

Mindehhez persze érdemes hozzátenni, hogy a nyári bezárások és egyéb szünetek miatt minden biztosra hárul valamilyen ügyeleti feladatkör a jelzett öt évben. Van tehát, aki a nyári leállás idején dolgozik, más pedig az újévi bulik helyett írogatja alá a papírokat Brüsszelben.

Rovatok