Index Vakbarát Hírportál

Leégett egy kisbusz, egy autó és öt motorcsónak Dubrovnikban

2021. augusztus 6., péntek 18:47

Csütörtök délután bizarr baleset történt egy dubrovniki kikötőben. 

Közvetlenül a tengerpart mellett parkolt egy különleges kisbusz, amely egyben mobil áramfejlesztő aggregátorállomásként is üzemelt.

Egy szemtanú szerint először a speciális haszonjármű zárt rakodóterében csaptak fel a lángok. A kisbuszban ezer liter üzemanyagot tároltak, így a vietnámi háború napalmtámadásait idézték a felcsapó, gigantikus lángok. 

A fenti felvétel a Vatrogasci – Oni su naši heroji, magyarán: Tűzoltók – Ők a mi hőseink Facebook-csoportba került fel.

A teljesen kiégett kisbuszról egy mellette parkoló személyautóra is átterjedt a tűz. A szintén villámgyorsan szénné égett személyautóról pedig a tengerben állomásozó öt motorcsónakra is átterjedtek a lángnyelvek, amelyek a szárazföldi járművekhez hasonlóan pillanatokon belül totálkárosra égtek.

Ehhez hasonlót még a sokat látott, Trónok harca forgatási helyszíneként túlturistásodott és a délszláv háborúban drótkötélpályástól szétgránátvetőzött dubrovniki polgárok sem igen tapasztaltak.

A tüzet csütörtökön délután 3-kor észlelték. Öt tűzoltókocsival és egy tűzoltóhajóval érkezett a helyszínre tizenhárom tűzoltó. 15.40-re fékezték meg a lángokat.

Személyi sérülésre nem került sor, azonban 

a csapás túlnyomórészt azt a 34 éves férfit sújtotta, akinek a tulajdonában áll a kiégett áramfejlesztő kisbusz, a személyautó és az öt motorcsónakból négy.

Valamint a szó szerint füstbe ment ezer liter üzemanyagról mint járulékos veszteségről se feledkezzünk meg. Az áramfejlesztőt vélhetően a létező leggazdaságosabban, fűtőolajjal üzemeltették.

A horvát üzemanyagárakat összehasonlító holnap adatai szerint a legolcsóbb fűtőolaj ára 4 kuna és 16 lipa, vagyis ezer liter 4 016 kunába kerül, ami átszámítva közel kétszázezer forint (a cikk megírásakor egy népszerű valutaváltó applikáció szerint egészen pontosan 196 513 forint).

Az ötödik, szétégett vízi jármű tulajdonosa egy 56 éves férfi. A rendőrség bűnügyi nyomozást folytat az ügyben – számol be a Telegram.hr.

Rovatok