Index Vakbarát Hírportál

Elpusztult a világ legmagányosabb medvéje

2021. augusztus 7., szombat 14:58

Elpusztult a „világ legmagányosabb medvéjeként” emlegetett Jambolina. Az állat szinte egész életét ketrecben, magányosan töltötte.

Az európai barnamedve pusztulásáról a Four Paws nevű állatvédő egyesület számolt be. Azt írták, hogy az állat egy műtét előtt kiszenvedett. 

Röviddel az altatóinjekció után Jambolina légzése ismeretlen okokból kifolyólag leállt. Hiába próbálták újraéleszteni őt, sajnos elpusztult

– írták, hozzátéve: vizsgálják a halála okát.

Katharina Braun, a Four Paws szóvivője azt mondta a Newsweeknek, hogy egy rutinműtétről lett volna szó, ami az állat egészségügyi állapotának javítására és arra szolgált volna, hogy csökkentsék a rossz bánásmód által okozott fájdalmait.

Jambolina egy ukrán cirkusz medvéjeként szinte az egész életét bezártságban és magányosan töltötte.  

A KETRECE OLYAN KICSI VOLT, HOGY JÓFORMÁN MÉG CSAK MEGMOZDULNI SEM TUDOTT BENNE. 

A Four Paws-nak csak 2020-ban, a cirkusz tulajdonosával folytatott tárgyalások után sikerült kimentenie őt, decemberben végül egy svájci medveparkban lelt új otthonra. Nem sokkal később téli álomra szenderült – életében először, mivel a fogságban erre nem volt lehetősége. 2021 májusában ébredt fel, és akkor kezdte el felfedezni új lakhelyét. Ebben a medveparkban műtötték volna meg augusztus 5-én.

Rovatok