Index Vakbarát Hírportál

Ilyen stílusosan ritkán mond fel áruházi dolgozó

2021. augusztus 8., vasárnap 16:54

Valahol az Egyesült Királyságban bejelentette egy férfi a munkahelyén, egy Tesco áruházban, hogy továbbáll. Hajthatatlan volt, mire főnökei közölték vele, hogy szándékát hivatalos formában, papíralapon kell bejelentenie.

A munkatárs meg is adta a módját, kiöltözött, sétapálcát vett magához, és egy műanyag sámlira állva átnyújtotta a felmondólevelet. Azaz csak majdnem, ugyanis előtte a helyszínre, valahol a fagyasztott áruk és az újságos stand közötti folyosóra rendelt „szolgája" hirdette ki a „Trónok harca-nyelvezetű" felmondó nyilatkozatot a tescós egyenruhában közömbösen álldogáló felettesnek.

Azoknak, akiket érint. Bánattal és megbánással írom ezt a levelet. Hat fáradságos év után elgyötörtté váltam vala, s miközben zajlott a mulatozás és robotolás alárendeltjeimmel, térdeim megfáradtak, könyökeimből a kenőanyag pedig elapadt. Nem mindenkinek való a nagy csomagok fogadása a hátsó ajtókon. Mindazonáltal ez volt a kötelességem. Végtelen folyosókat barangoltam be, csonka részlegek után kutatva...

– hangzik a levél felolvasva. Eközben vásárlók haladnak el mellettük zavartalanul, mint a Redditen elérhető felvételen látható.

Rovatok