Index Vakbarát Hírportál

Félmeztelen férfi holttesteket találtak fellógatva egy mexikói hídon

2021. augusztus 13., péntek 10:10

Hat félmeztelen férfi holttestét találták lógva csütörtökön az észak-mexikói Zacatecas állam azonos nevű székhelyén, egy hídon – adta hírül az MTI egy helyi ügyészség közleménye alapján.

A megdöbbentő és félelmetes esetről a mexikói média is beszámolt. Feltehetőleg a szervezett bűnözéssel és azon belül is az országban egymással háborúzó drogkartellekkel áll összefüggésben a bűncselekmény.

Az utóbbi hónapokban komoly erőszakhullám sújtotta Zacatecast államot, mert a Sinaloa kartell és legfőbb riválisa, a Jalisco Új Nemzedék Kartell, a CJNG a kábítószerkereskedelmi útvonalak ellenőrzéséért háborút folytat egymással. A bandák igyekeznek túltenni egymáson, melyikük végez kegyetlenebb módon a konkurencia tagjaival, majd teszi közszemlére.

A nyár közepén tizenegy felakasztott embert találtak az államban különböző hidak alatt. Egyes holttestekhez fenyegető leveleket is mellékeltek a bűnözők. Idén júniusig 536 embert gyilkoltak meg csak ebben a tagállamban, ami 57 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Rovatok