Index Vakbarát Hírportál

Betört a házba, lelőtte anyát és lányát egy férfi Plymouthban

2021. augusztus 13., péntek 06:27

Hatan vesztették életüket csütörtök este, amikor lövöldözés tört ki a délnyugat-angliai Plymouthban – adta hírül az MTI. Az áldozatok között van a támadó is.

A rendőrség beszámolója szerint három nő és három férfi halt meg a város Keyham nevű kerületében. Az incidens a hatóságok szerint nem terrorcselekmény volt.

Luke Pollard helyi parlamenti képviselő a Twitteren közölte, hogy többeket kórházban kezelnek. Hozzátette: a halottak között egy kiskorú is van. Sharron Turner helyi lakos a Times brit lapnak arról számolt be, hogy az elkövető betörte egy többlakásos családi ház ajtaját, és agyonlőtt egy fiatal anyát és lányát. Mint mondta, úgy tudja, hogy a férfinél félautomata fegyver volt.

A Times szerint a támadó a bűncselekmény helyszínéről a közelben lévő Linear parkon keresztül próbált elmenekülni, és útközben rálőtt több emberre is. A Sky News úgy értesült, hogy az elkövetőt lelőtték a rendőrök, és meghalt.

Priti Patel belügyminiszter megrázónak nevezte a történteket, és részvétét nyilvánította az érintetteknek. Teljes körű segítséget ígért a helyi rendőrfőkapitánynak, és nyugalomra intett mindenkit. Felszólította a lakosokat, hogy kövessék a rendvédelmi szervek utasításait, hagyják a mentőszolgálatot végezni a dolgát.

A kikötőváros érintett kerületét, Keyhamet lezárták, és felszólították a lakosságot, hogy lehetőleg kerüljék ezt a városrészt. A mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, számos rendőrautó és helikopter is bevetésen volt.

Rovatok