Index Vakbarát Hírportál

Megfékezték az erdőtüzeket Görögországban

2021. augusztus 13., péntek 12:02

Sikerült megfékezni az erdőtüzeket Görögországban – adta hírül az MTI. A görög tűzoltóság szóvivője pénteken jelentette be a hírt. 

Tegnap óta nincs nagyobb aktív tűzfront, csak szórványos tüzek vannak – mondta az AFP-nek hírügynökségnek. Hozzátette: mindez annak is köszönhető, hogy csökkent a hőmérséklet, valamint jelentős mennyiségű csapadék hullott az utóbbi napokban.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a tűzoltók – külföldi kollégáikkal együtt – készenlétben maradnak arra az esetre, ha például Évia szigetén vagy a peloponnészoszi Árkádia régióban újra fellángolna valamelyik kisebb tűz. A hétvégén ugyanis erős szél várható, ami gyorsan újra felszíthatja a lángokat. A szigeten korábban még a helyiek is bekapcsolódtak az oltásba.

Az európai erdőtűz-információs rendszer (EFFIS) csütörtökön közzétett adatai szerint több mint százezer hektár terület égett le Görögországban két hét alatt. Évián megsemmisült több száz ház, de komoly károk vannak Árkádiában és Athén környékén is. Három ember vesztette életét az országban.

Rovatok