Index Vakbarát Hírportál

Vizsgálják a holtan talált polgármester házánál készült felvételeket

2021. augusztus 16., hétfő 15:07

Az ukrán országos rendőrség nyomozói még vizsgálják azokat a felvételeket, amelyek a vasárnap holtan talált Krivij Rih-i polgármester házánál rögzítettek a térfigyelő kamerák. Egyelőre az elhunyton kívül más személyt nem láttak rajtuk − közölte hétfőn Anatolij Scsadilo Dnyipropetrovszk megyei rendőrfőnök.

Kosztyantin Pavlovot, a kelet-ukrajnai Krivij Rih város polgármesterét vasárnap találta holtan egy ismerőse a városvezető házának verandáján. 

A rendőrfőnök elmondta, hogy a holttestet átvizsgálták, és egy lőtt sebet találtak rajta, de azt nem részletezte, mely testrészén. Előző nap a híradások arról számoltak be, hogy a lövés a politikust a fején találta el. A rendőrségi vezető szavai szerint 

a halálesetnek három lehetséges okát vizsgálják: a gyilkosságot, az öngyilkosságot, valamint a gondatlan fegyverkezelés miatt bekövetkezett halált.

A férfi nevére két fegyver volt bejegyezve, egy önvédelmi és egy karabély vadászpuska – a lőtt sebet a vizsgálat eredménye szerint utóbbi okozta, vasárnap reggel hat és hét óra között hunyt el.

A megyei rendőrfőnök közölte, hogy megfigyelőkamerák vannak felszerelve az elhunyt polgármester házában és annak környékén is. A felvételeket a nyomozók átnézték, egyelőre a polgármesteren kívül mást nem láttak rajtuk, de még folytatják tüzetesebb elemzésüket. Hírül adták továbbá, hogy egyelőre nincs tudomásuk arról, hogy a polgármestert megfenyegették volna, továbbá azt is tudni, hogy a tragédia idején Pavlov felesége nem volt otthon, egy tengerparton nyaralt.

Rovatok