Index Vakbarát Hírportál

Túl sokat zenélt a fagyis kocsi, kitiltották az utcából

2021. augusztus 17., kedd 21:40

Kitiltottak egy fagylaltcéget az angliai Lowestoft egyik utcájából, mert a fagyis kocsi „állandó rettegésben tartott” egy helyi lakost – írja a metro.co.uk.

A panaszt március 23-án tették, aznap, amikor először került teljes zárlat alá az Egyesült Királyság a koronavírus miatt.

Mivel érzékeny a hallásom, rendkívül riasztó az állandóan hangos és hosszan tartó zaj. Rettegek attól a fagylaltos kocsitól. Hálás lennék, ha foglalkoznának a felkavaró esettel, mert a fagylaltárust hiába kértük többször is, hogy ne látogassa az utcát, nem hajlandó eleget tenni ennek. Az is aggasztó, hogy a gyerekeket fagylalttal és más termékekkel szolgálja ki, holott mindenkinek felhívták a figyelmét a társadalmi távolságtartásra

– szólt a Lamarti's nevű cég elleni panasz.

A helyi lakos azt is kiemelte, hogy a fagylaltos kocsi a törvényben előírt 12 másodpercnél tovább, a megengedett 80 decibelnél pedig hangosabban játssza a zenét, ami elfogadhatatlan.

A kelet-suffolki tanács helyt adott a panasznak, és kitiltotta az utcából a cég fagyis kocsijait, amelyből összesen 15 közlekedik Anglia keleti részén.

Omar Lamarti, a tulajdonos, Mohamed Lamarti fia szerint hamisak a vádak, mondván, a járművek hét másodperig zenélnek, utána automatikusan leállnak, ráadásul a sofőrök is tudják, hogy addig nem indíthatják újra, amíg át nem mennek a következő utcába.

Rovatok