Index Vakbarát Hírportál

Akad, aki házhoz megy egy medvetámadásért

2021. augusztus 17., kedd 13:37

Romániában az elmúlt hónapokban elszaporodtak a medvetámadások. Kis túlzással lassan annak lesz hírértéke, ha egy napon senkit sem inzultál medve.

Pórul járhat, aki azt hiszi, hogy az élő medve is olyan ártatlan és szelíd jószág, mint egy plüssmaci.

Elgondolkodtató az alábbi videó, amelyről egyértelműen kiderül, hogy a veszélyre fittyet hányó, önfeledten videózgató embertársunk meglehetősen agresszív reakciót váltott ki az állatból.

A transzfogarasi úton készült felvételen az látható, ahogy a rövidnadrágos alak centiméterről centiméterre araszol az út mentén ülő medve felé, és jóformán beletolja az arcába a telefonját, hogy a lehető legjobb felvételt készíthesse róla.

A medve egy ideig tűri, amikor azonban úgy érzi, hogy túlságosan nagy mértékben behatoltak a biztonsági zónájába, hirtelen visszavág.

 Képzeljük el a helyzetet fordítva: vajon mi önfeledten, mosolyogva vesztegelnék, míg „felröppen a kismadár”, ha egy medve szeretne minket lencsevégre kapni?  Ehelyett, ha medveközelbe tévednénk, akkor inkább próbáljuk minél messzebbre elkerülni, és lehetőség szerint értesítsék a hatóságokat a 112-es sürgősségi hívószámon – írja a Főtér.

Rovatok