Index Vakbarát Hírportál

Tekintélyes méretű kígyó várta az embereket a szupermarket polcain

2021. augusztus 18., szerda 16:01

Egy jókora szőnyegmintás piton köszönt rá a vásárlókra egy Sydney-i szupermarketben – adta hírül a 9News ausztrál televíziócsatorna.

A több méteresre nőtt hüllő a fűszerek között kúszott a polcon, láthatóan nem zavartatta magát a számára talán némileg szokatlan környezet miatt. Éppen kidugta a fejét és kedélyesen nyújtogatta a villás nyelvét, amikor egy vásárló előkapta a telefonját és megörökítette a jelenetet.

A BBC szerint a 25 éves nő egyébként éppenséggel vadon élő állatok mentésével foglalkozik, úgyhogy a videó elkészítése után gyorsan hazaugrott a kígyófogó zsákjáért, amibe beterelte a kíváncsi hüllőt, majd szabadon engedte a városon kívül, a természetben.

Az egyébként nem mérges kígyófajta Ausztráliában amúgy nem túl ritka jelenség, más kérdés, hogy a boltokba azért nem szoktak bekúszni. Az nem derült ki, hogy pontosan hogyan került a szőnyegmintás piton a szupermarketbe, de valószínű, hogy már órák óta ott lehetett a boltban, esetleg a mennyezet felől kígyózhatott be a polcok közé. 

Rovatok