Index Vakbarát Hírportál

Elfogyott a csirkehús, 45 éttermet kellett bezárni az Egyesült Királyságban

2021. augusztus 18., szerda 17:04 | aznap frissítve

A peri-peri csirkéjéről ismert Nando's gyorsétteremláncnak összesen 45 éttermét kellett bezárnia Angliában, Skóciában és Walesben, miután elfogyott a csirke – írja a CNN a cég szóvivőjére hivatkozva.

A vállalat a munkatársai egy részét a beszállítókhoz küldte, hogy ismét érkezzenek csirkeszállítmányok. A Nando's ezzel bővíti azoknak a cégeknek a számát, amelyek megszenvedik az ellátási láncban tapasztalható munkaerőhiányt az Egyesült Királyságban.

A koronavírus-járvány idején számos termelő és étterem küzd a munkavállalók toborzásával, ráadásul a Brexit is jelentős problémát okoz.

A Road Haulage Association árufuvarozási társaság szerint 

az Egyesült Királyságban a kelleténél nagyjából 100 ezerrel kevesebb a teherautó-sofőr, akik közül 20 ezer olyan uniós állampolgár van, aki a Brexit után elhagyta az országot.

James Hook, akinek a farmjai az Egyesült Királyságban értékesített csirkék egyharmadáért felelnek, arról beszélt, hogy a cégénél nagyjából 40 mezőgazdasági dolgozó hiányzik, ami az átlagos hiány kétszerese.

A koronavírusos megbetegedések számának júliusi megugrása ideiglenes élelmiszer- és benzinhiányt okozott az országban, és vannak olyan nagyobb szupermarketek is, amelyek nem tudtak elraktározni termékeket.

Rovatok