Index Vakbarát Hírportál

Már megy a szlovák Covid-lottó, csak sokan lemaradnak róla

2021. augusztus 20., péntek 21:47

Pavel Capek, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) vezérigazgatója szerint türelmesnek kell lenniük azoknak, akik még nem kaptak visszaigazolást az oltási lottóra való jelentkezésről – írja az Új Szó. Egyre több probléma, gond merül fel ugyanis a szlovák Covid-lottóval kapcsolatban.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy a különleges nyereményjátékkal igyekeznek felpörgetni az oltakozási kedvet a szlovák állampolgároknál. A számok alapján ez sikerült is, mert nagyon sokan jelentkeztek, és csak azok tehetik ezt meg, akik be vannak oltva. Azonban az első főnyeremény kisorsolásánál óriási baki történt, amikor egy nő azért maradt le a 100 ezer eurós díjról, mert gyenge volt az internetes jelerőssége, és nem tudta a megfelelő kódot elküldeni. Az ügyből országos botrány kerekedett.

Még a lottó kitalálója, a pénzügyminiszter Igor Matovic és az állami televízió vezetője, Jaroslav Rezník is személyesen felkereste pórul járt eperjesi nőt, és megígérték, hogy megpróbálnak valamilyen jogorvoslatot találni, hogy megkaphassa a 140 millió forintnak megfelelő nyereményét.

A legújabb hír a Covid-lottóról, hogy a játékra való regisztráció zavartalanul működik, ám az arról érkező visszaigazolást sokan nem kapták meg.

A Pénzügyminisztériummal együttműködve dolgozunk a helyzet megoldásán, és párosítjuk az embereket a rendszerünkben. Az esetek nagy részével nincs probléma, de vannak, akiket még nem sikerült összepárosítani, mert nem jó adatokat küldtek vagy az adatok meg sem érkeztek hozzánk

– mondta a központ vezetője. Kifejtette, hogy az esetleges egyéb hibák javításán dolgoznak, és bízik benne, hogy a problémák hamarosan megoldódnak.

Szlovákiában az elmúlt 24 órában 5816 PCR-tesztből 84 lett pozitív, az elhunytak száma nem növekedett. Hetvenkét személyt ápolnak a kórházakban, és 3191 személy kapta meg a koronavírus elleni vakcinát, ezzel a beoltottak száma 2 339 231-re nőtt.

Rovatok