Index Vakbarát Hírportál

A szögesdrót felett adták át a csecsemőt, hogy ne az országban kelljen élnie

2021. augusztus 21., szombat 14:37

Megmenekült, és eljutott családjához az a csecsemő, akit egy szögesdrót fölött adtak át az amerikai katonáknak Kabulban – írja a The New York Times.

A kabuli reptérnél afgánok ezrei gyűltek össze csütörtökön, azonban a repülőtértől elválasztotta őket egy szögesdróttal övezett betonfal. Az emberek könyörögtek az ott szolgálatot teljesítő amerikai tengerészgyalogosoknak, hogy engedjék be őket is a reptérre.

Aztán hirtelen valaki felemelt egy pár hónapos csecsemőt a katonák felé, hogy ha már magukat nem, legalább őt juttassák ki. Az egyik tengergyalogosnak sikerült elkapnia őt, és továbbadta a társainak. A felvétel azóta bejárta a világhálót, és sokkolta az embereket.

Pénteken az amerikai hadsereg közölte, hogy 

a csecsemőt sikerült eljuttatniuk az édesapjához. 

James Stenger őrnagy, a tengerészgyalogosok szóvivője azt mondta, hogy a csecsemőt először egy kórházba vitték, és ott látták el az egészségügyi dolgozók, később pedig sikerült megtalálniuk az édesapját, és átadták neki. 

Az eset hűen bizonyította a tengerészgyalogosok professzionalizmusát, akik képesek gyors döntéseket hozni egy ilyen a helyzetben, a menekítések közepette is

– mondta. 

Rovatok