Index Vakbarát Hírportál

A turisták elkezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat Horvátországba

2021. augusztus 21., szombat 13:29

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb jelentése szerint a horvát tengermellék továbbra is kockázatos, narancssárga besorolás alá esik, de a növekvő esetszámok miatt a jövő héttől várhatóan Zágrábbal együtt átkerül a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára.

Ez rossz hír az idegenforgalomból élőknek. Sajtóhírek szerint a turisták már elkezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat.

Horvátországban bár csaknem két hónapos késéssel, de sikerült beoltani a felnőtt lakosság felét koronavírus ellen – közölte a horvát sajtó pénteken. Ezt két hónappal korábbra várták, de az oltakozási kedv erősen megcsappant az országban. Horvátországnál csak Bulgáriában, Romániában és Lettországban oltottak be kevesebb embert koronavírus ellen.

Vili Beroš horvát egészségügyi miniszter szerint az oltatlanokat érinti most a járvány. Június vége óta a fertőzöttek 85 százaléka, a kórházban kezelt betegek 87 százaléka, míg a koronavírus-járvány következtében elhunytak nyolcvan százaléka nem volt beoltva – derül ki az MTI közleményéből.

A valamivel több mint négymillió lelket számláló országban eddig 1 691 778-an kaptak védőoltást – a jogosultak 41,6, a felnőtt lakosság 50,1 százaléka –, közülük 1 571 296-an már a második adagot is felvették.

Rovatok