Index Vakbarát Hírportál

Izrael válaszcsapást mért Hamász-célpontokra

2021. augusztus 22., vasárnap 12:10

Az izraeli légierő Hamász-célpontokat lőtt a Gázai övezetben, válaszul a szombati határ menti támadásokra – tájékoztatott róla a ynet izraeli médium.

Az Index korábban beszámolt róla, hogy hétfőn hajnalban palesztin fegyveresekkel csaptak össze izraeli katonák a ciszjordániai Jenin városában. A fegyveresek közül négyen meghaltak. Ezt követően szombaton a határkerítésnél zavargások törtek ki a gázai oldalon, és egy kézifegyverrel átlőttek Izraelbe, ahol életveszélyesen megsebesítettek egy határőr katonát.

A konfliktusban több száz palesztin megpróbált felmászni a betonkerítésre, többen pedig Molotov-koktélokat és köveket dobáltak az izraeli oldalra, miközben mások a kerítés résein lövéseket adtak le a határőrökre. Ezalatt a Hamász orvlövészei izraeli területre adtak le lövéseket a 12-es kereskedelmi TV híradása szerint. Az összecsapás több órán át tartott, több mint negyven palesztin megsebesült, illetve egy huszonegy éves izraeli katona, Barel Hadaria Shmueli életveszélyes sérüléseket szerzett, és a Be’er Sheba’s Soroka egészségügyi központba vitték.

Mindezek után az izraeli légierő vasárnapra virradó éjjel az övezet északi és középső részén támadta a Hamász fegyvereinek tárolását és gyártását szolgáló létesítményeket. Miután a héten egy rakétát is kilőttek Gázából, megerősítették a határnál állomásozó egységeket és a Vaskupola légvédelmi rendszer ellenrakétákat indító állomásait.

Rovatok