Index Vakbarát Hírportál

Lányokat is futtatott egy multicég HR-menedzsere

2021. augusztus 22., vasárnap 13:11

Sajátos módját választotta egy gyorsétteremlánc egyik felső vezetője, hogy kibővítse a feltehetőleg amúgy sem alacsony keresetét – írja a kolozsvári Főtér. A multicég humánerőforrás-menedzsere a szokásos állásinterjúin prostitúcióra közvetített ki nőket.

A rendőrség és az ügyben eljáró ügyészség arról számolt be, hogy még áprilisban kezdtek nyomozni a 34 éves férfi ellen, aki a kiszivárgott információk alapján a McDonald’s alkalmazottja. Alapos volt a gyanú, hogy lányokat „szerződtetett”, hogy pénzért árulják magukat. Az ügyészség szerint legalább négy lányt bírt rá prostitúcióra.

Többségében rendkívül rossz életkörülmények között élő, hátrányos helyzetű lányokat környékezett meg a menedzser. Kiskorúak is voltak köztük, egy 15 éves, egy 16 éves és egy 17 éves lány is. A negyedik áldozata 22 éves volt.

A nyomozók szerint a férfi az egyik lányt a cég adatbázisából, a gyorsétterembe munkára jelentkezők közül választotta ki, majd győzte meg az anyagi előnyökkel. Álláskereső lányok hirdetéseit is böngészte, és többi áldozatát azok közül választotta ki, akik bébiszitterként vagy idősgondozóként szerettek volna dolgozni.

Rovatok