Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes mérgezés egy németországi egyetemen, valaki ölni akart

2021. augusztus 24., kedd 17:59

Gyilkossági kísérlet miatt nyomozást indítottak kedden a németországi Darmstadtban, miután a város műszaki egyetemén legkevesebb hét embert megmérgeztek egy ismeretlen eredetű folyadékkal – számolt be róla a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Az áldozatok rosszullétre panaszkodtak és kékes elszíneződést tapasztaltak a végtagjaikon. Többüknél súlyos mérgezéses tünetek alakultak ki, miután hétfőn fogyasztottak az egyetem Lichtwiese nevű campusa egyik épületének nyitott teakonyháin tárolt élelmiszerekből. Hatan kórházba kerültek, egyikük életveszélyes állapotban. Időközben az ő állapotát is stabilizálták, egy embert pedig haza is engedtek.

A darmstadti rendőrségen negyvenfős nyomozócsoportot állítottak fel. Első megállapításaik szerint ismeretlenek tejesdobozokba és vizespalackokba juttattak be mérgező anyagot. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, mit derített ki a méregről.

Vannak dolgok, amelyeket nem tudunk és nem is akarunk nyilvánosságra hozni

– mondták a rendőrök a napilapnak.

A rendőrség hétfő éjjel átkutatta a campus több épületét, és ma azt közölte, hogy nem fenyeget további veszély. Ugyanakkor az egyetem vezetése arra kérte az összes hallgatót és dolgozót, hogy a következő napokban ne fogyasszon a teakonyhákban vagy más egyetemi helyiségekben tárolt italokból és ételekből. 

„Megdöbbentett az egyetemünkön elkövetett nyilvánvaló bűncselekmény” – írta közösségi oldalán az intézmény vezetője, Tanja Brühl. 

Az egyetem egyúttal figyelmeztette diákjait, hogy azonnal forduljon orvoshoz az, aki evett vagy ivott hétfőn az ott tárolt élelmiszerekből, aki pedig elszíneződést is észlel a végtagjain, lehetőleg ne mozogjon, és hívjon mentőt.

Rovatok