Index Vakbarát Hírportál

Elfogyott a turmix a McDonaldʼsokban, hatalmas felháborodás tört ki

2021. augusztus 26., csütörtök 10:50

Ellepték a közösségi médiát a posztok amiatt, hogy elfogyott a vaníliaturmix az Egyesült Királyságban lévő McDonaldʼsokban.

Kedden több mint ezer helyen nem lehetett kapni turmixot, valamint palackozott italokat a szigeteken. A The London Economic szerint a helyzetet a brexit, valamint a koronavírus-járvány miatt fellépő szállítási nehézségek együttes hatása okozta. 

A brit ITV News helyszíni riportot készített az esetről, amin a felháborodott emberek elmondták, hogy nem jutottak hozzá a turmixukhoz. 

Muszáj lesz elmennem a sarkon lévő fagyizóba

– panaszolta el a televíziónak nyilatkozó emberek egyike. 

Több se kellett az embereknek, beindult a mémgyár, és többek közt a Nirvanát gyermekpornográfia miatt beperlő ember fotója is előkerült.

Egyesek egyébként azon is kiakadtak, hogy miért készítenek televíziós riportot arról, hogy valahol elfogyott a turmix. 

Időközben a McDonaldʼs is megszólalt, szóvivője szerint „keményen dolgoznak azon”, hogy a tejshake és a palackozott italok ismét elérhetőek legyen a gyorséttermekben. 

A Logistics UK nevű szervezet állítása szerint már a brexit és a koronavírus előtt is hiány volt kamionsofőrökből. Ennek a két eseménynek a hatására mostanra viszont odáig fajult a helyzet, hogy „körülbelül 90 ezer teherautó-sofőr hiányzik, ami fenntarthatatlan nyomást helyez a cégekre és a logisztikai láncokra”, a járvány alatt ugyanis nem sikerült biztosítani az utánpótlást, a sofőrök képzését, miközben körülbelül 25 ezer, az unió tagállamaiból származó sofőrnek haza kellett térnie a brexit miatt – írták a brit kormányhoz címzett levelükben. 

Rovatok