Index Vakbarát Hírportál

Sokba kerülhet Joe Bidennek az afgán fiaskó

2021. augusztus 26., csütörtök 17:17

Politikai katasztrófának nevezte a kabuli kimenekítést Bill és Hillary Clinton korábbi tanácsadója, aki szerint a félidős választásokat is elbukhatják a demokraták, ha Joe Biden nem táltosodik meg.

Keményen bírálta Joe Biden amerikai elnököt Mark Penn, Bill Clinton korábbi elnök és neje, Hillary Clinton volt külügyminiszter egykori tanácsadója.

A Fox News hírcsatornának úgy fogalmazott, „politikai katasztrófával” ér fel a Demokrata Pártnak, ahogyan Biden lebonyolítja az afganisztáni evakuációt, akár a jövő évi félidős választásokat is elbukhatják miatta.

Természetesen még nem tudjuk, milyen hosszútávú hatásai lesznek mindennek, hiszen az események jelenleg is folyamatban vannak

– jegyezte meg Penn, aki szerint Bidennek mostantól kiemelkedően jól kell teljesítenie, hogy visszaállítsa a hitelességét.

Az USA Today és a Suffolk University kedden megjelent felmérése szerint szerint egyébként az amerikaiak 41 százaléka elégedett Biden teljesítményével, 55 pedig elégedetlen.

A demokrata szavazók körében továbbra is erős – 87 százalékon áll – , a választás szempontjából igen fontos, úgynevezett független, nem elkötelezett szavazók körében azonban csak 32 százalék a támogatottsága - mutatott rá a Fox News.

Rovatok