Index Vakbarát Hírportál

A szégyen miatt lebontják a házat, amelyben Al Capone meghalt

2021. szeptember 2., csütörtök 23:23 | aznap frissítve

Lebontják azt a dél-floridai házat a Miami Beachen, amelyben a történelem egyik leghírhedtebb gengsztere, Al Capone lakott két évtizeden keresztül, majd halt meg – írja a Miami Herald.

A kilenc hálószobás házat a nyáron vásárolták meg 10,75 millió dollárért (3,2 milliárd forintért), és az új tulajdonosok rögtön jelezték, hogy lebontják a villát, és a helyére kétszintes, modern otthon építését tervezik nyolc hálószobával, nyolc fürdőszobával, jakuzzival, gyógyfürdővel és szaunával.

A ház szégyen a Miami Beach számára

– mondta Todd Glazer, az egyik tulajdonos.

Al Capone 1928-ban 40 ezer dollárért vásárolta meg a házat, ahol gyakran tartózkodott. A „Sebhelyesarcú” két évtizeden keresztül élvezhette a luxust a villában, ahol 1947-ben halt meg szívrohamban.

Sokan úgy gondolják, hogy a gengszter ott tervezte meg társaival a híres Valentin-napi mészárlást. Al Caponénak 1929-re egyetlen veszélyes riválisa, George Moran maradt Chicagóban, akinek a megölését február 14-re időzítették. Morant és hat emberét egy garázsba csalták, rendőrruhában, igazoltatásnak titulálva arccal a fal felé állították őket, majd tüzet nyitottak.

Rovatok