Index Vakbarát Hírportál

Nehéztüzérségi lövegeket találtak az orosz-ukrán határon

2021. szeptember 5., vasárnap 13:31

Elhagyatott lövegekre és a hozzájuk tartozó haditechnikai eszközökre bukkant néhány blogger Oroszországban, az ukrán határ közelében. 

Az amerikai defence-blog.com beszámolója szerint a nehéztüzérségi lövegeket Brjanszk régióban, Pochep városának közelében találtak a vasútvonaltól nem messze. A bloggerek fotói szerint legalább

A bloggerek szerint semmiféle katonai személyzet nem őrizete ezeket a járműveket. A defence-blog.com úgy értesült, hogy a haditechnikai eszközök egy hadgyakorlat után maradtak ott. Az orosz hadsereg állítólag ezeket is vissza akarta volna vinni a katonai bázisra

de logisztikai nehézségekbe ütköztek.

2SZ19 Mszta–SZ tarackokat élőerő, objektumok, páncélozott és egyéb harcjárművek, illetve tüzérségi alakulatok leküzdésére is be lehet vetni.  Pochep városa egyébként 60 kilométerre található Ukrajna északkeleti határától, vagyis finoman szólva sem szerencsés helyen sikerült otthagynia a haditechnikai eszközöket az orosz hadseregnek.

Oroszországban egyébként időközönként előfordulnak hasonló esetek. Augusztusban Volgográd mellett egy szemétlerakó közelében találtak egy T-90-es tankot, amit szintén logisztikai nehézségek miatt hagytak egy időre a helyszínen az orosz katonák. 

Rovatok