Index Vakbarát Hírportál

Folytatódhat az észak-erdélyi autópálya építése

2021. szeptember 7., kedd 06:18 | aznap frissítve

Román-szlovák konzorciumnak ítélte a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Bisztraterebes és Berettyószéplak közötti szakaszának a tervezési és építési jogát – közölte a kronikaonline.ro. portál.

Az Asocierea Constructii Erbașu és a Vahostav konzorciuma, áfa nélkül, csaknem 543 millió lejért vállalta az amerikai Bechtel társaság által elkezdett, de félbehagyott 26,35 kilométeres szakasz befejezését.

A sztrádaszakasz három völgyhidat, nyolc felüljárót és nyolc hidat is tartalmaz. Ezek egyike a berettyószéplaki víztározó fölött kanyarodva áthaladó 1650 méter hosszú híd, melynek szerkezetét már a Bechtel megépítette. A konzorciumnak két év áll rendelkezésére a munkálatok elvégzésére, az első fél év alatt a terveket kell elkészítenie.

Az építő tízéves garanciát vállal a munkálatokért. A romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság közölte: akkor köthetik meg a szerződést a konzorciummal, ha a pályázaton alulmaradt cégek egyike sem nyújt be óvást a határozat ellen. A román állam 2003-ban döntött arról, hogy megépíti a Borstól Brassóig vezető 515 kilométeres észak-erdélyi (A3-as) autópályát.

Rovatok