Index Vakbarát Hírportál

Megmentette a gazdáját, Dél-Korea első tiszteletbeli mentőkutyája lett

2021. szeptember 9., csütörtök 13:04

Kim, a 90 éves, demenciában szenvedő nő augusztus 25-én tűnt el a dél-koreai Hongseong megyében. Amikor a hatóságok a biztonsági kamerák felvételeit ellenőrizték, látták, ahogy a kutyájával elhagyja a falut. Ezt követően a rendőrök a tűzoltók és helyi önkéntesek segítségével a felkeresésükre indultak, és végigkutatták a környéket a nagy esőzéseket követően.

Végül 40 órával később megtalálták egy rizsföld közepén, nagyjából két kilométerre az otthonától. Egy nedves területen esett össze, ahol a rizs olyan magasra nőtt, hogy teljesen elfedte. Emellett elázott és felkelni sem tudott.

A rendőrség szerint, ha nincs vele hűséges társa, a Baekgu névre hallgató kutya, vélhetően nem is éli túl a megpróbáltatásokat – írja a CNN. Az időjárás ugyanis egyre rosszabb lett, éjszaka nagyon hideg volt, de az ember legjobb barátja ott maradt mellette, és tartotta a testhőmérsékletét, megóvva így a hipotermiától.

A hatóságok a kutya jelenlétének tudják be, hogy a 90 éves nő életben maradt, már csak azért is, mert a kutatócsoportok hőkamerás drónt indítottak a keresésére, és így találtak rá Baekgura, majd a gazdájára a rizsföld közepén.

A nő jelenleg kórházban lábadozik, a házi kedvencet pedig kitüntették a bátorságáért. Az országban tavaly óta lehetővé tették tiszteletbeli tűzoltók, tűzoltó-nagykövetek és mentőkutyák kinevezését, és ezzel Baekgu lett Dél-Korea első tiszteletbeli mentőkutyája, akit egyébként a család három évvel ezelőtt fogadott örökbe.

Rovatok