Index Vakbarát Hírportál

András herceget hivatalosan is megvádolták szexuális zaklatással

2021. szeptember 11., szombat 18:06

Egy amerikai bíróság hivatalosan is megküldte András hercegnek a vádiratot, amely szerint a herceg szexre kényszerítette az akkor 17 éves Virginia Roberts Giuffre-t – írja a Guardian. A Buckingham-palota nem kommentálta az esetet.

Mint megírtuk, a 38 éves nő korábban arról beszélt, hogy Jeffrey Epstein, akit több tucat nő és kiskorú lány szexuális kizsákmányolásával vádoltak, felajánlotta őt András hercegnek, II. Erzsébet királynő második fiának többször is szexre, amikor még tinédzserkorú volt.

A kereset szerint a brit uralkodói család tagja szexuális erőszakot követett el a nővel szemben Jeffrey Epstein kerítőjének, Ghislaine Maxwellnek a londoni otthonában, továbbá a néhai milliárdos manhattani és Virgin-szigeteken található otthonában is. A vádak szerint Ghislaine Maxwell segített neki felhajtani fiatalkorú lányokat, hogy aztán a lányokat befolyásos és gazdag barátai rendelkezésére bocsássa.

A kereset szerint Virginia Giuffre-t háromszor is megerőszakolták, miután „szexuális célból kölcsönadták” őt a hercegnek. Húsz évvel ezelőtt András herceg vagyona, hatalma, pozíciója lehetővé tette, hogy bántalmazzon egy megrémült, sérülékeny fiatalt, akit senki nem védett meg – fogalmazott. A nő szerint nyílt és burkolt fenyegetésekkel kényszerítették az aktusra, és gyakorlatilag szexrabszolgaként tartották. Kiemelte: rettegett tőle, hogy halál vagy verés vár rá vagy a hozzá közel állókra, ha nem enged a nyomásnak.

Az üggyel kapcsolatban egy Károly herceghez közel álló forrás azt mondta, hogy a trónörökös szerint „megoldhatatlan problémát” jelentenek a testvérét érintő vádak. András herceget 2019 novemberében mentették fel a királyi családban betöltött tisztségei alól az Epstein-botrány miatt.

Jeffrey Epstein a tárgyalása előtt gyanús körülmények között a börtönben öngyilkosságot követett el.

Rovatok