Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, hogy szólítják Sarolta hercegnőt és György herceget az iskolában

2021. szeptember 12., vasárnap 20:13

Vilmos herceg és Kate Middleton nagyon modern elveket vallanak, ezt gyermekeik tanáraihoz intézett kérésük is bizonyítja – írja a People magazin. Az általános iskola összes tanítóját megkérték ugyanis, hogy ne kivételezzenek a királyi család legfiatalabb tagjaival a származásuk miatt. Ezen kívül felszólították a diákokat, hogy eszükbe ne jusson meghajolni a kis trónörökösök előtt.

A hagyományok szerint György hercegnek és Saroltának a királyi fenség vagy a herceg és hercegnő megszólítás járna, de a cambridge-i hercegi pár nem kér ebből a szokásból.

Ami a vezetéknevet illeti, a dolgok kicsit bonyolultabbak. Technikailag a királyi család vezetékneve Mountbatten-Windsor, ez az a vezetéknév, amelyet Meghan Markle és Harry herceg két gyermeke, Archie Harrison és Lilibet Diana is használ.

A királyi család neve 1917-ben a Windsor-ház lett a korábbi Saxe-Coburg és Gotha háza helyett, ami Viktória királynőt megillette, miután feleségül ment a német Albert herceghez. A váltást az első világháborút követő németellenes érzések indokolták az Egyesült Királyságban.

Fülöp herceg hozzáadása a családhoz újabb névváltoztatást hozott, ez a Mountbatten, az a vezetéknév, amelyet görög és dán hercegi címének feladása után fogadott el. A név anyai nagyszüleié volt, pontosabban ez az eredeti német  Battenberg név angol fordítása.

A három cambridge-i hercegi sarj pedig egész egyszerűen a Cambridge vezetéknevet használja. Ez áll György és Sarolta iskolatáskáján és a hároméves Lajos óvodai névtábláján is.

Rovatok