Index Vakbarát Hírportál

Szerelmes lett az életfogytiglanra ítélt kéjgyilkosba, a kormány nem nézi jó szemmel

2021. szeptember 16., csütörtök 19:02

A dán kormány korlátozná az életfogytiglanra ítélt rabok új romantikus kapcsolatait, és törvénybe iktatná a fogvatartottak számára, hogy börtönbüntetésük első tíz évében csak a hozzájuk közel állókkal léphetnének kapcsolatba – írja az MTI.

A tervezetet azt követően fogalmazták meg, hogy kiderült, egy 17 éves lány, Cammilla Kürstein beleszeretett Peter Madsen feltalálóba, rakétakonstruktőrbe, akit brutális kéjgyilkosságért ítéltek életfogytiglanra. A kormány így szeretné megelőzni, hogy a bűnözőknek rajongói legyenek.

A férfi beteges szexuális fantáziáit élte ki, amikor kegyetlenül megkínozta és meggyilkolta Kim Wall svéd újságírót az általa épített tengeralattjárón 2017 augusztusában. A holttestet feldarabolta és a tengerbe dobta.

Cammilla Kürstein azt állította, hogy szerelmes lett a gyilkosba, két évig levelezett és telefonálgatott Peter Madsennel, akit 2018-ban ítéltek el. A férfi 2020-ban feleségül vett egy másik nőt, Jenny Curpent.

Ezeknek a kapcsolatoknak véget kell vetni. Az elítélt bűnözők nem használhatják börtöneinket randevúközpontként vagy olyan médiafelületként, ahol bűncselekményeikkel henceghetnek

– közölte Nick Hækkerup igazságügyi miniszter.

A törvényjavaslattal véget vetnének annak is, hogy a hosszú ideig raboskodók szabadon posztolhassanak a közösségi médiában, vagy podcastokban beszélhessenek a bűncselekményeikről.

Rovatok