Index Vakbarát Hírportál

Silvio Berlusconi nem hajlandó többé bíróságra menni

2021. szeptember 16., csütörtök 21:42 | aznap frissítve

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő nem hajlandó többé személyesen megjelenni a bíróság előtt az ellene zajló tárgyaláson a bunga-bunga néven ismertté vált partik miatt – írja az MTI.

Azért döntött így csütörtökön, mert egy milánói bíróság elrendelte szerdán, hogy vessék alá fizikai és mentális vizsgálatnak, amely végrehajtását a jobbközép Hajrá, Olaszország elnöke elutasított.

A bíróság azért döntött így, mert az eddigi tárgyalásokat egymás után kellett elhalasztani Silvio Berlusconi kórházi kezelései miatt.

Az egykori miniszterelnök becsületsértőnek és egyértelmű előítéletnek tartja a pszichiátriai vizsgálatot, ezért nem hajlandó többet megjelenni a bíróság előtt.

Az ügyvédje szerint a védelemnek nagy károkat okoz, ha az exkormányfő nem vesz részt a tárgyaláson, amelynek a következő meghallgatását november 17-re tűzték ki.

A 84 éves Silvio Berlusconinak a bunga-bunga néven ismertté vált partik miatt kell bíróság előtt felelnie, amelyeket még miniszterelnökként rendezett 2008 és 2009 között Olaszország több helyszínén. A bulikon több tucatnyi fiatal nő vett részt, amiért pénzbeli juttatást kaptak a kormányfőtől.

Rovatok