Index Vakbarát Hírportál

Fejvesztve menekültek a csehek, rengeteg piát hagytak a kabuli nagykövetségen

2021. szeptember 17., péntek 11:02

Masszív alkoholállományt fedeztek fel a kabuli cseh nagykövetségen az elhagyott épületet átkutató radikális iszlamista tálibok – számolt be az iDNES nyomán a TekDeeps.

Az átkutatásról több videofelvétel is napvilágot látott a Twitteren, a tálibok pedig kaptak az alkalmon, megpróbálták bemártani a volt afgán külügyminisztert, ugyanis azt állították, hogy az Szalahuddin Rabbáni raktáráról van szó. Az augusztus 15-i tálib hatalomátvétel után Pakisztánba menekült politikus azonban tagadott, azt egy ellene indított lejáratókampánynak minősítette, s közölte, hogy az italgyűjtemény a cseh nagykövetséghez tartozik.

A csehek pedig nem kerteltek, a külügyminisztérium megerősítette az afgán politikus állításait.

A közzétett videók tanúsága szerint a kabuli cseh nagykövetségen minden volt, mi szem-szájnak ingere: vodkás-, rumos és whiskysüvegek sora tobzódott a polcokon, de sörök és borok is kiegészítették az édeni csendéletet. Azért az egyensúly kedvéért egy mustáros tubus is előkerült az egyik polcról.

Az iszlám  szigorúan tiltja az alkoholfogyasztást, így nem valószínű, hogy a sariát követő tálibok csapni akarnak egy görbe estét, és lenyakaznak néhány üveget. 

Rovatok