Index Vakbarát Hírportál

Holtan találtak három embert a lengyel-belarusz határon

2021. szeptember 19., vasárnap 21:13 | aznap frissítve

Három embert találtak holtan a lengyel-belarusz határ közelében − közölte a lengyel határőrség szóvivője a helyi sajtóval. A határőrség munkatársai szerint feltehetőleg illegális bevándorlókról van szó. Az ügyben tart az ügyészségi eljárás.

Az MTI azt írja, hogy az északkelet-lengyelországi Sejny városhoz közeli határmenti erdőkben egy, feltehetőleg a hideg miatt meghalt illegális bevándorlóra találtak a helyi lakosok. Két másik, kimerült, valószínűleg iraki állampolgárt ugyanekkor kórházba vittek. Az említett térségben az utóbbi napokban nulla fok körülire süllyedt a hőmérséklet.

A határőrség szóvivője a nap folyamán azt is közölte: további nyolc illegális bevándorló vasárnap délelőtt a belarusz határhoz közeli Pienki községnél a mocsárban rekedt, a határőrök a tűzoltókkal és a rendőrséggel együtt sikeres mentőakciót hajtottak végre. Hét, feltehetőleg szíriai, illetve kongói állampolgár kórházba került, a nyolcadik nem szorul orvosi segítségre, őt a határőrség által felügyelt központba vitték.

Rovatok