Index Vakbarát Hírportál

Jóváhagyták az MKP beolvadását az egységes felvidéki magyar pártba

2021. szeptember 19., vasárnap 20:49

Vasárnap Rimaszombatban jóváhagyták a Magyar Közösség Pártja (MKP) beolvadását az egységes felvidéki magyar pártba, a Szövetségbe. Erről a párt felvidéki kongresszusi küldöttjei döntöttek – adta hírül az MTI. 

Forró Krisztián, az MKP elnöke a kongresszus szünetében újságírók előtt azt közölte: sokkal erősebbé válhat a felvidéki magyarság, „ha ezen az úton haladnak tovább, és tanulnak a múlt hibáiból”.  

A pártvezető hangsúlyozta: annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban „nagyon sok kísérlet volt az MKP elgáncsolására, a szervezet mégis a legerősebb formáció maradt”, melynek köszönhetően az MKP által vallott elvek a Szövetségben tovább fognak élni. 

Az új párt belső erőviszonyait tekintve az MKP a Szövetség kongresszusában és más döntéshozó szerveiben 50 százalékos képviselettel rendelkezik majd.  A Szövetség létrehozóinak megegyezése alapján az MKP adja az új párt elnökét, erre a tisztre a párt kongresszusa Forró Krisztián elnököt jelölte.

Korábban az Index is írt arról, hogy a több mint egy évtizede szemben álló Magyar Közösség Pártja és a Most-Híd pártok az Összefogás mozgalommal karöltve létrehozzák a Szövetség nevű pártot. 

Rovatok