Index Vakbarát Hírportál

Értelmetlen dolgokról hadoválnak a politikusok

2021. szeptember 19., vasárnap 17:14 | aznap frissítve

A szavazók több mint 70 százaléka szerint túl kevés szó esik tartalmi kérdésekről a szeptember 26-i németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányban − mutatta ki a Business Insider című hírportál megbízásából készített közvélemény-kutatás.

A választók túlnyomó többsége elégedetlen a kampánnyal, 72 százalékuk úgy látja, hogy nem jelennek meg benne eléggé a tartalmi, a közösség életét valóban érintő kérdések.

Valamennyi párt táborában többségi vélemény, hogy a politikusok nem beszélnek eleget tartalmi ügyekről. A legnagyobb arányban − 90 százalékban − a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) szavazói gondolják ezt.

Az adatok korcsoport szerinti bontásban is azt mutatják, hogy a többség minden korosztályban több tartalmat szeretne látni a kampányban. Leginkább a fiatalok elégedetlenek, és az életkor emelkedésével csökken az elégedetlen szavazók aránya:

érzi úgy, hogy a választási kampány nem eléggé tartalomközpontú.

A legutóbbi felmérések szerint a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a szavazatok 25−26 százalékát gyűjtheti össze szeptember 26-án. A a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) 21−23 százalékot szerezhet.

(MTI)

Rovatok