Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök megölésével fenyegetőzött, kutyát uszítottak a védtelen fekete férfira

2021. szeptember 21., kedd 21:22

Újabb botrányízű rendőri intézkedést vettek fel járókelők az Egyesült Államokban.

A videón az látszik, ahogy a Missouriban található Woodson Terrace két rendőre egy afroamerikai férfit tartóztat le, akit egy autó motorház tetejére szorítanak. Ekkor érkezik  egy harmadik rendőr, aki a kutyáját ráuszítja a férfira.

A kutya többször is megharapja a férfit, aki felemeli a kezét, ám a kutya nem engedi el a bokáját, majd a két rendőr a földre teperi a férfit, akit nehézségek árán sikerült csak megbilincselni.

A férfit végül felállították, ám alig tudott járni, csak bicegett, és így ültették be a rendőrautóba.

Woodson Terrace rendőrkapitánysága közölte, hogy a rendőrök hétfő reggel elmentek egy üzletbe, miután egy telefonáló bejelentést tett egy férfiról, aki nem volt hajlandó távozni. Amikor a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, a férfi elment, és egy másik üzlet felé vette az irányt – írja a The Fresno Bee.

A hatóságok szerint a férfi a rendőrök megölésével fenyegetőzött, majd nem akart engedelmeskedni és ellenállt az intézkedésnek.

Az elmúlt másfél évben kiemelt figyelem övez minden olyan esetet, amely során amerikai rendőrök afroamerikai személyeket igazoltatnak, tartóztatnak le. A helyzet azt követően vált rendkívül érzékennyé, hogy egy rendőr, a később 22 és fél évre ítélt Derek Chauvin percekig térdelt George Floyd nyakán, aki belehalt az intézkedésbe.

Rovatok