Index Vakbarát Hírportál

DK: Egy egész debreceni iskolát kivezényelnek a Vadászati Világkiállításra

2021. szeptember 21., kedd 21:58

Varga Zoltán DK-s országgyűlési képviselő azt állítja, hogy egy egész debreceni általános iskolának kötelezővé tették a részvételt a vadászati kiállításon. Az értesülést az iskola igazgatója cáfolta, a Fidesz helyi szervezete pedig szintén azt írta, hogy a politikus nem mondott igazat. 

A DK politikusa azt mondta, hogy már a vonatutat is megszervezték, amivel az Ibolya Utcai Általános Iskola diákjait utaztatják majd a Vadászati Kiállításra. Az utazást és a belépő árát is a szülőknek kell kifizetniük – állítja Varga Zoltán.

Varga Zoltán azt állítja: „kétségbeesett szülök” keresték meg azzal, hogy Orbán Viktor „biodíszletnek” használja a gyerekeket a „rongyrázó és puccos világkiállításának legitimálására”.

Elmondása szerint a szülők mindezt felháborítónak tartják, akárcsak azt, hogy nekik kell fizetniük ezért fejenként körülbelül négyezer forintot.

Az Ibolya Utcai Általános Iskola igazgatója, Gyurkóné Mezei Katalin viszont azt mondta erről az ATV-nek, hogy a program nem kötelező. A szülők kérésére otthon maradhatnak a tanulók,

éppen ezért szerveztek ügyeletet az iskolában azoknak a diákoknak, akiknek a szülei nem áldoznak négyezer forintot a kiállításra – közölte.

Hozzátette, a rendezvényen a diákok sokat tanulhatnak a természetvédelemről és a fenntarthatóságról.

Az ATV megkeresésére a Fidesz helyi szervezete is reagált egy rövid közleményben. Ebben azt írták: „Örülünk, hogy kiderült a hivatásos bajkeverőről: Varga Zoltán ismét nem mondott igazat”. 

A Vadászati Világkiállítás szeptember 25-én nyitja meg kapuit a budapesti Hungexpón. A rendezvényre nem vonatkoznak majd a védelmi intézkedések.

Rovatok