Index Vakbarát Hírportál

1117 kilométeres falat épít Texas a mexikói határon

2021. szeptember 22., szerda 08:48

A republikánus és a demokrata képviselők közösen szavazták meg Texasban azt, hogy 730 mérföldes (átszámítva 1117 kilométeres) falat építenek a mexikói határ mentén az illegális bevándorlás megfékezése végett. 

A tagállami törvényhozás 1,8 milliárd dollárt biztosított határvédelmi célokra, ebből 750 milliót fognak a fal építésére költeni. 

A TÖRVÉNYT múlt hét PÉNTEKEN GREG ABBOTT KORMÁNYZÓ IS ALÁÍRTA.

A törvényhozók azért döntöttek a fal építése mellett, mert Texas déli határánál, Del Rio közelében emberek ezrei gyűltek össze, akik arra várnak, hogy bejussanak az Egyesült Államokba.

Emiatt már a déli határ közelében élő földtulajdonosok is azt kérték, hogy a kormány szánjon több pénzt az ő értékeik védelmére. Eddie Lucio, Texas demokrata párti képviselője azzal védte meg a döntést az azt kifogásoló párttársaival szemben, hogy járt a helyszínen, a déli határ mentén, és személyesen is tapasztalta, hogy

az ottani emberek nagy többsége biztonságos határt és a falat akarja.

A fal építésére a kormányzó már korábban is 250 millió dollárt csoportosított át a tagállami költségvetésből. A határon először egy ideiglenes kerítést fognak felhúzni, amelyet aztán később egy állandó határfal fog helyettesíteni.

A fennmaradó költségvetésből összesen 2500 nemzeti gárdistát fognak a déli határszakaszra irányítani, akiknek a célja az illegális határátlépések megakadályozása lesz a fal megépültéig.

Rovatok