Index Vakbarát Hírportál

Nem szereti a SUV-tulajokat a polgi, 600 százalékkal emelte volna a parkolási díjukat

2021. szeptember 23., csütörtök 07:37

Sok kritikát kapott nemrég Boris Palmer, a Németország déli részén lévő Tübingen polgármestere. A városvezető ugyanis azt javasolta, hogy akár 600 százalékkal is meg lehetne emelni a városban a parkolási díjakat, amivel ki lehetne szorítani a nagyobb autókat. 

Guardian cikkében arról ír, hogy a polgármester a városi terepjárók, másnéven SUV-ok tulajdonosait sarcolná meg jobban. Az eddigi éves 30 eurós parkolási díj helyett 360 eurós díjat akart kivetni. A terv végül nem ment át az illetékes bizottságon, de a 180 eurós javaslat igen. 

A helyi lapok szerint 180 eurót annak kell majd fizetnie, akinek a belsőégésű motorral rendelkező autója 1800 kilogrammnál többet nyom, az elektromos autóknál pedig 2000 euró lesz a limit. A mozgáskorlátozottak felmentést kaphatnak, valamint azok is, akik gondozói munkát végeznek, a munkájukhoz pedig autóra van szükség. 

Boris Palmer 14 éve irányítja Tübingent, és korábbi javaslatait is sokan bírálták már. Indoklása szerint a mostani ötlet célja az volt, hogy sikerüljön rávenniük az autósokat arra, hogy inkább a tömegközlekedést használják az autóik helyett. 

Rovatok