Index Vakbarát Hírportál

Economist: Merkel káoszt hagy maga után

2021. szeptember 24., péntek 17:52

Kettősség jellemezte Angela Merkel német kancellár kormányzását – olvasható az Economist legújabb számában. A brit lap főszerkesztője elhúzódó koalíciós tárgyalásokra és mérsékelten tettre kész új kormányra számít.

Tizenhat éves kancellársága alatt válságok sorát vészelte át Angela Merkel, konszenzuskeresési képességei országának és Európának is előnyére váltak, ám a kormánya túl sok mindent hagyott figyelmen kívül nemzeti és európai szinten is – írta az Economist brit üzleti lap e heti számát beharangozó hírlevelében Zanny Minton Beddoes főszerkesztő.

Az újságíró szerint Németország prosperál és stabil, ám a problémák közben növekednek. A választási kampányt érdektelennek látta, amely nem foglalkozott a Németországot fenyegető gondokkal, ugyanakkor a következő heteket, hónapokat a koalíciós tárgyalások fogják uralni, amelyek az európai politikára is hatással lesznek.

Az Economist főszerkesztője megjegyezte, könnyen lehet, hogy a végén olyan kormánya lesz Németországnak, amely nem tud majd túl sok mindent elérni.

Ez az a zűrzavar, amit Merkel hagy maga után

– tette hozzá Beddoes.

Az Economist e heti európai címlapján egyébként a német sas kifulladva dől a falnak a címer előtt.

A német Die Welt csütörtökön összeszedte, milyen kritikákat és kiegyensúlyozott értékeléseket olvasni Angela Merkel német kancellárról a nemzetközi sajtóban.

(Borítókép: Angela Merkel 2020. március 11-én. Fotó: Sean Gallup  / Getty Images)

Rovatok