Index Vakbarát Hírportál

A rabok rendőrökkel csaptak össze egy ecuadori börtönben

2021. szeptember 29., szerda 07:09

Legalább 24 rab halt meg és további 42-en sebesültek meg egy ecuadori börtönben, ahol rabok összecsaptak rendőrökkel – adta hírül az MTI. Az ecuadori büntetésvégrehajtási hatóság (SNAI) beszámolója szerint a Guayaquil kikötőváros börtönében lezajlott incidens a börtönben tevékeny bűnbandák összecsapásával kezdődött kedden délelőtt. Az összecsapás megfékezésére kivezényelt rendőri egységek több mint másfél órával később hatoltak be az épületegyüttesbe, és mintegy három óra elteltével sikerült visszaszerezniük az ellenőrzést.

Az összecsapásokban 24 ember halt meg, közülük ötöt lefejezve találtak meg – mondta el Fausto Buenano, az ecuadori rendőrség 8-as zónájának parancsnoka. A börtön első átfésülése során a rendőrök két lőfegyvert, 18 tőrt, 102 töltényt és drogokat találtak.

Az elmúlt hónapokban számos erőszakos összecsapás volt a dél-amerikai ország börtöneiben. Szeptemberben egy feltételezett bandatag fegyveres drónokkal intézett támadást a guayaquili büntetésvégrehajtási intézet ellen. Júliusban összesen 21 ember vesztette életét a Cotopaxiban és Guayaquilben lezajlott börtönlázadásokban. Előzőleg, februárban pedig 79 rab halt meg a rivális bandák között több börtönben lezajlott leszámolásokban.

Rovatok