Index Vakbarát Hírportál

Kirúgják a határőröket az Egyesült Államokban, ha nem oltatják be magukat

2021. szeptember 29., szerda 21:53

Két republikánus kongresszusi képviselő szerint a Biden-adminisztráció figyelmeztette a határőröket arra, hogy ha nem oltatják be magukat novemberig, akkor búcsút mondhatnak a munkájuknak.

Szeptember elején kötelezővé tették az oltást a közalkalmazottak részére Amerikában. Ennek a szabályozásnak eshetnek most áldozatul a határőrök is.

A New York Post szerint a képviselők egyike, Jim Jordan arra figyelmeztetett, hogy 

a déli határon válságot eredményezhet az oltás kötelezővé tétele. 

A politikus és képviselőtársa, Tom McClintock levelet küldött Alejandro Mayorkas  amerikai belbiztonsági miniszternek, amelyben azt írták: „Hihetetlen, hogy a Biden-adminisztráció kormány engedélyezi, hogy  koronavírussal fertőzött illegális bevándorlók érkezzenek az országba, miközben az elkötelezett rendfenntartók munkaviszonyát megszüntetik” (az oltás a kormányzat a bevándorlóknak is kötelezővé tette – a szerk.). 

Annyi biztos, hogy a határőrök most ezzel kapcsolatban megkapták a felszólítást arra, hogy adassák be maguknak a vakcinát. 

A New York Post szerint január óta összesen 1 millió 263 ezer alkalommal kellett eljárniuk a határőröknek illegális bevándorlókkal szemben az Egyesült Államok déli határán. Alejandro Mayorkas korábban azt mondta, hogy a bevándorlók közt nagyon magas a fertőzöttek aránya, körülbelül minden ötödik ember koronavírus-fertőzött a déli határon.

Rovatok