Index Vakbarát Hírportál

Tüntetők fogadták Orbán Viktort Prágában, kapott hideget-meleget

2021. szeptember 29., szerda 15:43

Tüntetők fogadták Orbán Viktort Prágában tett hivatalos látogatása alkalmából. A magyar miniszterelnök autóval érkezett a cseh miniszterelnök rezidenciájára, ahol az Euronews videós tudósítása szerint a tüntetők transzparensekkel várták Orbán Viktort, érkezésekor azt skandálták: „Szégyen!”

Orbán Viktor és Andrej Babiš cseh miniszterelnök a gazdasági, ipari és védelmi együttműködésről, a migrációról, valamint a koronavírus-járványról tárgyalt egymással.

A hivatalos látogatás részeként a két kormányfő azt a választókörzetet is felkeresi, ahol Andrej Babiš indul az október nyolcadikán és kilencedikén tartandó parlamenti választáson. A közvélemény-kutatások alapján elkél a segítség, mert kérdéses, ki fog győzelmet aratni októberben Csehországban.

Szerda este pedig Miloš Zeman államfő fogadja a magyar miniszterelnököt.

Cseh sajtóértesülések szerint Orbán Viktor a cseh miniszterelnökkel abba a katonai repülőgépgyárba is ellátogat, amely a tervek szerint 51 százalékban magyar tulajdonba kerül a jövőben. 

Orbán Viktor: szeretik a migránsellenes politikát

Késő délután Orbán Viktor is egy videóval jelentkezett a cseh fővárosból. Ebben a tüntetők helyett a cseh vendégszeretetről írt, amelyet egy lelkes nőszemély testesített meg. 

Kiváló, tökéletes! Szeretem magukat, főleg a migránsellenes politikát. Ön egy csodálatos ember!

– mondta a miniszterelnök nagy rajongója, akit a biztonságiak minden további nélkül odaengedtek a két kormányfő mellé, és azt is engedték, hogy közös képet készítsen vele és Babišsal. 

Rovatok