Index Vakbarát Hírportál

Csalás a választásokon, csak egy öngyújtó kell, és eltűnik a tinta

2021. október 1., péntek 08:53 | aznap frissítve

Nyugati lejárató kampánynak nevezi a választási csalásokról szóló híreket a Kreml, miközben elég sok felvétel szivárgott ki arról, hogy bizony rendesen manipulálták a szavazólapokat és azok számát, mi több, a választási biztosoknak a szavazóhelyiségekben előre megadták, hány voksot várnak a kormányzó Egységes Oroszország pártra. 

Huszonegy évnyi regnálás után Vlagyimir Putyin rendszere tisztában van azzal, hogy az adott választókerületben szavazni jogosultak számánál több szavazólapot leadni gyanús lenne, így egy forradalmi megoldást találtak ki:

eltűnő tintával töltött tollakkal húzták be az ikszeket a voksolók egyes választóhelyiségekben, sőt az otthon szavazóknak is gyakran ilyen írószereket csatoltak a levélszavazatok mellé. 

Ezzel a trükkel pedig sikerült utólag korrigálni az adott állampolgár választását, ha véletlenül nem Putyin pártja, az Egységes Oroszország iránti bizalmáról tett volna tanúbizonyságot az orosz demokráciában. 

Ahogy arról több videó is megjelent, egyszerűen öngyújtóval fel kell melegíteni a tintát, és bumm, tiszta lappal lehet kezdeni az ikszelést. A trükköt az egyébként amerikai finanszírozású Szabad Európa videójában is bemutatják. 

Rovatok